دسترسی به رمان خبرچین اثر لیام افلاهرتی دانلود فایل PDF (با لینک مستقیم) – ویرایش جدید و بهبود یافته + مخصوص موبایل)
خبرچین یکی از تکان دهنده ترین، جذابترین و به یاد ماندنیترین داستانهایی است که دربارۀ مبارزات مردم ایرلند نوشته شده است. تصویری که اُفلاهرتی از زندگی ساکنان محلات فقیرنشین دوبلین و فقر و مصایب باورنکردنی مردمی ستمدیده ارائه میکند تاکنون کم نظیر بوده، و در عین حال، واقعیتهای سیاسی الهام بخش آن، امروز هم پس از گذشت دهه ها، هنوز چندان تغییری نکرده است. او با نگاهی نقادانه و کوبنده به یک سازمان چپگرای زیرزمینی، نوع خاصی از مبارزه را به باد انتقاد میگیرد، مبارزهای که در مردم ریشه ندارد و از مردم سیراب نمیشود. اُفلاهرتی در این داستان نشان میدهد که سازمانهای غیردمکراتیک و مبتنی بر قدرت فردی مطلقۀ دچار چه لغزشهایی میشوند و چگونه به دور از مسائل روزمرۀ مردمی که سنگشان را به سینه میزنند، به شیوههای نامردمی متوسل میشوند …
نمونه ای از نثر رمان خبرچین
اعتصاب کارگران مزارع ناحیه «م» در پاییز گذشته، سراسر ایرلند را به شور و هیجانی آورده بود که با قتل دبیر اتحادیه کشاورزان تبدیل به بحران شد. برای نخستین بار آشکار شد که نفوذ و «سازمان انقلابی» به میان کارگران مزارع و به سراسر کشور گسترش یافته است. چیزهایی هم کشف شد. یک سازمان خفیه دولتی به در و پای سازمان کمونیستی پیچید و اندک ناآرامیهایی به پا خاست که بیدرنگ توسط دولت سرکوب شد. مردم چندان هم به اصل ماجرا پی نبردند. روزنامهها اجازه نداشتند در این باره حرفی بزنند. ارگانهای محافظه کار دوبلین سرمقالههای آبکی بزدلانهای نوشتند و خواستار آن شدند که دولت به مردم اعتماد کند.
این «توطئه علیه امنیت ملی» به راستی تا چه حد گسترش داشت؟ چندی نگذشت که فرمانده دن گالاگر به چهرهای آشنا تبدیل شد و نقل مجالس گردید. گویی یک شبه از پرده ابهام در آمده باشد. مردم ناگهان دریافتند که او در کشور وزنهای شده است. عکسش را گرفتند و با او مصاحبه کردند و عکسهایش در روزنامههای ایرلند و انگلیس و آمریکا چاپ شد. البته او بیدرنگ این قتل را به عنوان «جنایت پلیدی علیه شرافت طبقه کارگر و تمامی جنبش انقلابی» محکوم کرد . محافل رسمی که حالا دیگر حسابی از او میترسیدند «روباه حیله گر» ش خواندند. این لقب طی یک جلسه هیئت دولت عنوان شده بود. همان روزها بود که ارگان اصلی
اشراف انگلیس، یک سر مقاله دوستونی به فرمانده دن گالاگر اختصاص داد. در این مقاله، ضمن شرح حال کوتاهی از گالاگر حسابی دستش انداخته بودند. گزیدهای از مقاله یاد شده را در زیر میآوریم:… اگر بتوان گل نفسیهای سیاستمداران در روز سنت پاتریک را باور کرد، خاک ایرلند هر روز خدا کراماتی دارد، و این گل سر سبد مردانگی ایرلندی نیز روی پشتهای کودپلشت سبز شد. پدرش از دهقانان تهیدست کیل کنی بود. او که به احتمال زیاد در قتل بی سروصدای چند تن از مأموران اربابش در سالهای پیش دست داشته است، متواضعانه تصمیم گرفت پسر با استعدادش را به خدمت خدا در آورد. اما دانیل چنین قصدی نداشت. وی قصد داشت …
با رمان بوک همراه باشید و این رمان را بخوانید: رمان خبرچین
اشتراک گذاری
اگر نویسنده این کتاب هستید و درخواست حذف آن را دارید